Snij het rundvlees in blokjes van 2 x 2 cm en doe deze in een schaal. Voeg hier 2 eetlepels bloem aan toe en breng het vlees op smaak met peper en zout.
Schil de ui, halveer deze en snij in dunne ringen. Maak de knoflook schoon.
Verwarm een flinke klont boter in een stoofpan met dikke bodem. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflook erbij uit.
Voeg de blokjes rundvlees toe en bak kort rondom bruin. Schenk dan een flinke scheut rode wijn in de pan en laat zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de appelstroop en runderbouillon toe en doe de laurier, jeneverbessen en kruidnagels in de pan. Zet het vuur laag en laat het Limburgs stoofvlees zo'n 2 uur zachtjes pruttelen.
Maak ondertussen de friet klaar. Ga uit van 1 aardappel per persoon, boen deze schoon en snij in frieten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spreid de friet uit over een ovenrooster met bakpapier. Besprenkel met een scheut olijfolie en wat zout en schuif voor 40 minuten in de warme oven. Keer halverwege even om.
Het stoofvlees is het lekkerst als het minstens 2 uur heeft geprutteld. Serveer met patat en eventueel nog wat mayonaise om de saus nog romiger te maken!