Ga terug
+ servings
quiche met groene asperges

Quiche met groene asperges en geitenkaas

Makkelijk recept voor vegetarische quiche - hartige taart - met groene asperges, courgette en zachte geitenkaas
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Pasen, Quiche recepten, Vegetarische recepten
Porties: 4

Nodig

  • Quichevorm 12 x 30 cm
  • Kaasschaaf
  • Mixer

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 125 gram groene asperges
  • 1 courgette
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 3 eieren
  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel kerrie
  • snuf peper
  • snuf zout
  • boter (om in te vetten)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Vet de springvorm in met wat boter.
  • Was de courgette en dep deze droog. Snij de uiteinden eraf en gebruik de kaasschaaf om dunne plakken te snijden. Ik maakte ze rond, maar je kunt ook hele lange plakken maken.
  • Snij de uiteinden van de groene asperges.
  • Tik de eieren boven de mengkom. Voeg de zure room en geitenkaas toe (hou nog een klein beetje apart) en gebruik de mixer om de ingrediënten los en luchtig te kloppen. Breng op smaak met peper, zout, oregano en kerrie.
  • Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met wat bloem. Dit neemt straks de nattigheid van de courgette op.
  • Bedek de bodem van de quiche met plakjes courgette. Schenk hier ongeveer de helft van het ei-geitenkaas mengsel overheen. Leg nu weer een laagje courgette plakken in de vorm.
  • Spreid de groene asperges uit over de courgette en schenk dan de rest van de ei met geitenkaas en room over de quiche. Heb je nog wat geitenkaas achter gehouden, dan mag dit nog over de groene asperges worden verdeeld.
  • Schuif de quiche met groene asperges en geitenkaas zo/n 25-30 minuten de oven in. Hou de bovenkant van de quiche in de gaten, dek eventueel af met aluminiumfolie.
Calorieën: 375kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 14g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl