Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder eventueel de zaadjes en snij daarna fijn. Schil de gember en snij heel fijn.
Snij de kippendij filet in kleine stukjes.
Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in fijne blokjes.
Verwarm wat olie in de stoofpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook en gember uit boven de pan en voeg de rode peper toe. Bak even kort mee.
Voeg de kerrie, kurkuma, komijn, nootmuskaat, kaneel en laos toe en roer goed door.
Doe dan de kippendij filet in de pan en bak mooi bruin. Bak ook de paprika even kort mee.
Schenk de kokosmelk in de stoofpan en pers het sap van de limoen hierbij uit. Voeg de stengel citroengras toe aan de pan en breng de gele curry zachtes aan de kook.
Laat de curry met kip zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen. Langer kan zeker ook. Is de curry saus nog te dun dan kun je wat bindmiddel gebruiken om de saus nog wat in te dikken.
Voeg als laatste de doperwten en verse blaadjes koriander toe en laat nog zo'n 5 minuten zachtjes stoven.
Serveer de gele curry met kip met zelfgemaakte naan of met rijst.