Ga terug
+ servings
flammkuchen met zalm, flammkuchen recept, flamkuchen, flammkuchen gerookte zalm, creme fraiche, kappertjes, rode ui

Flammkuchen met zalm en ui

Feestelijk recept voor flammkuchen met roomkaas, crème fraiche, gerookte zalm, rode ui en kappertjes.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Borrelhapje, Lunch
Nederlands
Borrelhapje, Feestelijk, Lunch recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 1 rol flammkuchen deeg (vers)
  • 185 gram kruiden roomkaas
  • 50 gram crème fraiche
  • 1 rode ui
  • 100 gram gerookte zalm
  • 3 takjes verse dille
  • 3 eetlepels kappertjes
  • ½ citroen

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het verse flammkuchendeeg met het bakpapier uit op de bakplaat van de oven.
  • Meng in een mengkom de kruiden roomkaas met de crème fraiche. Smeer het roomkaas mengsel uit over het flammkuchen deeg en laat hierbij ongeveer 1 cm vrij aan de randen.
  • Schuif de flammkuchen met de roomkaas nu voor 15-20 minuten in de warme oven. De tijd verschilt per oven, de flammkuchen is klaar als de bodem krokant is en de roomkaas mooi goudgeel is gekleurd.
  • Snij ondertussen de rode ui in flinterdunne ringen. Blancheer ze eventueel kort in kokend water om het scherpe randje eraf te krijgen.
  • Snij de dille fijn. Pers het sap van 1/2 citroen uit. Snij de plakken gerookte zalm in fijne reepjes.
  • Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de gerookte zalm, rode ui, dille en de kappertjes over het deeg. Sprenkel wat druppels citroensap over de flammkuchen met zalm en serveer direct.
Calorieën: 465kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 12g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 13g | Vezels: 2g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl