Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het verse flammkuchendeeg met het bakpapier uit op de bakplaat van de oven.
Meng in een mengkom de kruiden roomkaas met de crème fraiche. Smeer het roomkaas mengsel uit over het flammkuchen deeg en laat hierbij ongeveer 1 cm vrij aan de randen.
Schuif de flammkuchen met de roomkaas nu voor 15-20 minuten in de warme oven. De tijd verschilt per oven, de flammkuchen is klaar als de bodem krokant is en de roomkaas mooi goudgeel is gekleurd.
Snij ondertussen de rode ui in flinterdunne ringen. Blancheer ze eventueel kort in kokend water om het scherpe randje eraf te krijgen.
Snij de dille fijn. Pers het sap van 1/2 citroen uit. Snij de plakken gerookte zalm in fijne reepjes.
Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de gerookte zalm, rode ui, dille en de kappertjes over het deeg. Sprenkel wat druppels citroensap over de flammkuchen met zalm en serveer direct.