Mini sandwiches met gerookte zalm en avocado
Makkelijk recept voor mini high tea of brunch sandwiches met gerookte zalm, avocado, verse dille en kappertjes.
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 10 minuten minuten
Borrelhapje, Brood, Lunch Feestelijk, Lunch recepten, Pasen
Servings: 4
- 6 sneetjes wit brood (Casino)
- 150 gram gerookte zalm
- 1 avocado
- 1 eetlepel roomkaas
- 3 takjes verse dille
- 3 theelepels kappertjes
- snuf peper
Rooster de witte boterhammen even kort in een broodrooster of in een grillpan.
Prak de avocado en meng met de roomkaas. Knip de dille fijn en voeg samen met een snuf peper toe aan de avocado.
Besmeer 3 boterhammen met de avocadospread. Verdeel de spread rijkelijk.
Beleg daarna elke boterham met ongeveer 50 gram plakken gerookte zalm. Strooi hier de kappertjes over.
Leg de overgebleven 3 boterhammen nu op de belegde boterhammen en druk stevig aan.
Gebruik een goed scherp mes (geen broodmes!) om de sandwiches in 4 punten te snijden. Snij dus eerst diagonaal door en dan nog een keer doormidden.
Gebruik eventueel kleine prikkertjes om de mini sandwiches met gerookte zalm te serveren.
Calorieën: 130kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 8g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 3g
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer