Makkelijk recept voor frisse Midden - Oosterse yoghurt dip gemaakt van uitgelekte yoghurt, za'atar, citroensap, olijfolie en pistachenootjes. Lekker met Libanees platbrood.
Het maken van de labneh is niet ingewikkeld maar kost wel even tijd. Leg in een zeef een schone theedoek of kaasdoek/hydrofiele doek. Leg deze zeef op een kom of schaal waar het vocht in kan uitlekken.
Schep de Turkse yoghurt in de doek in het midden van de zeef. Vouw de doek voorzichtig dicht over de yoghurt. Zet de zeef en de kom op een koele plek en laat minstens 12 uur uitlekken.
Schep na deze tijd de verse roomkaas die de yoghurt is geworden in een schone schaal.
Pers hier het sap van 1 citroen bij uit en schenk er 2 eetlepels goede olijfolie bij. Roer goed door. Voeg nu ook de za'atar toe en meng nogmaals.
Snij de verse munt blaadjes en peterselie fijn. Hak de pistachenootjes redelijk fijn. Serveer de labneh met za'atar met de munt, peterselie en pistachenootjes. Zet er wat naan bij, Libanees platbrood of verse rauwkost.