Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij dan grof.
Haal de broccoliroosjes van de steel. Snij het onderste harde uiteinde van de steel af en de rest in grove stukken.
Schil de aardappel en snij in stukken. Verwijder de steelaanzet en het uiteinde van de bleekselderij stelen en snij ook grof. Zorg ervoor dat alle gesneden groenten ongeveer even groot zijn.
Schil de gember.
Zet de soeppan op het vuur en verwarm hier wat olie in. Voeg de ui en fruit deze aan. Pers de knoflook en gember bij de ui.
Doe dan de broccoli (roosjes + steel) in de pan, samen met de aardappel, bleekselderij en de paprika. Bak even kort mee.
Voeg 1 liter water toe aan de pan samen met een bouillonblokje en breng aan de kook. Wanneer het water zo'n 5 minuten kookt, voeg je de spinazie, andijvie en boerenkool toe.
Laat nog zo'n 10-15 minuten zachtjes koken. Hak intussen de peterselie fijn. Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet en spoel even na met water.
Wanneer de grove stukken groenten - de broccoli, bleekselderij, aardappel en paprika - gaar zijn, draai je het vuur uit.
Gebruik een staafmixer of een blender met thermoskan om een gladde groene groentesoep te blenden.
Verwarm de soep nog weer en pers het sap van ½ limoen erbij uit. Schenk ook de plantaardige room bij de soep en voeg de witte bonen toe. Laat deze nog even mee opwarmen.
Breng de groene groentesoep verder op smaak met peper en zout en serveer met croutons.