Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het speltmeel, de speltbloem, het bakpoeder en een snuf zout in een beslagkom en schep goed door elkaar.
Schep het zomerfruit in een kom en schep hier nog 1 eetlepel speltmeel doorheen. Door dit te doen zakken straks de vruchten niet naar beneden in de cake.
Smelt de boter zachtjes in een steelpannetje, laat even afkoelen en schenk bij het meel.
Boen de limoen goed schoon onder wat lauwwarm water en rasp de schil. Snij de limoen open en pers het sap eruit. Bewaar de rasp.
Doe de yoghurt (hou 2 eetlepels yoghurt apart) en de eieren, het sap van de limoen en de honing bij het beslag. Meng goed door. Schep voorzichtig het zomerfruit door het beslag.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Mijn tip; maak het bakpapier een klein beetje nat onder de kraan, verfrommel tot een prop en vouw dan voorzichtig weer uit. Door het bakpapier nat te maken is het veel makkelijker om de cakevorm te bekleden.
Schuif de cake de oven in en bak in 1 uur 15 minuten gaar. Hou je oven in de gaten, gaat de bovenkant van de cake te hard dan dek je deze af met een vel aluminiumfolie. Prik met een satéprikker in de cake om te controleren of deze gaar is.
Laat de frisse yoghurtcake met zomerfruit nu even afkoelen. Besmeer met nog wat schapenyoghurt en de limoenrasp. Enjoy!