Ga terug
+ servings
BBQ saus, barbecue saus, zelf bbq saus maken, recept, bbq chicken, bbq pulled chicken, bbq saus zonder ketchup, sauzen en dips bbq

BBQ saus

Makkelijk recept om zelf BBQ saus te maken, lekker als dipsaus bij de barbecue of om vlees in te marineren.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Saus
Amerikaans
Bijgerechten recepten, Sauzen
Porties: 1

Nodig

  • Schone pot of fles
  • Staafmixer of blender

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml tomatensaus (passata of frito)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 eetlepels appel cider azijn
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel Worcestersauce
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel chilivlokken
  • snuf zout
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwarm een beetje olie in de steelpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even mee.
  • Schenk de tomatensaus in de steelpan en voeg hier de tomatenpuree, appel cider azijn, water, Worcester(shire)sauce, honing en mosterd aan toe.
  • Voeg nu ook het gerookte paprikapoeder, de cayennepeper, de chilivlokken en een snuf zout toe.
  • Laat de saus zachtjes zo'n 10 minuten pruttelen tot deze iets is ingedikt.
  • Als laatste kun je de BBQ saus even door de blender halen of met een staafmixer tot een gladde saus pureren. Dit is optioneel! De saus is ongeveer een week houdbaar in de koelkast.
Calorieën: 79kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 4g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl