Borstel de krieltjes even schoon en snij ze doormidden. De wat kleinere aardappels kun je heel laten. Doe de krieltjes in een pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook in ongeveer 8 - 10 minuten gaar maar niet tot kruim.
Schil en snipper de ui. Laat de kappertjes uitlekken in een vergiet.
Giet de de aardappels af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Maak ondertussen de dressing voor de Italiaanse aardappelsalade klaar. Meng de yoghurt met de mayonaise, mosterd en witte balsamico-azijn.
Hak de peterselie fijn en ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg deze kruiden toe aan de dressing en breng verder op smaak met een snuf zout en peper.
Wanneer de aardappels wat zijn afgekoeld voeg je de fijngesneden rode ui samen met de kappertjes toe aan de schaal. Schenk de dressing over de Italiaanse aardappelsalade en voeg eventueel nog wat verse peterselie toe.