Ga terug
+ servings
Tagliata di manzo, Italiaans rundvlees, pasta di manzo, tagliatelle di manzo

Tagliata di manzo

Klassiek Italiaans recept voor fijngesneden rundvlees met rucola, Parmezaanse kaas en balsamicostroop.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Italiaanse recepten, Vlees recepten
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 300 gram ossenhaas (of entrecote, biefstuk, ribeye)
  • 75 gram rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 10 kleine smaaktomaatjes
  • peper
  • zout
  • scheut olijfolie
  • klontje boter
  • balsamicostroop

Bereiden

  • Haal het rundvlees minimaal 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met een stukje keukenpapier en bestrooi met wat verse peper en zout.
  • Verwarm de koekenpan op het vuur en verwarm hier een scheut olijfolie in. Voeg een klontje boter toe, laat smelten.
  • Wanneer de boter niet meer bruist, leg je de ossenhaas in de pan. Bak eerst de ene kant zo'n 1½ - 2 minuten en gebruik dan een tang om het rundvlees om te draaien en de andere kant ook 1½ - 2 aan te bakken. Belangrijk is dat je geen vork gebruikt om het vlees om te draaien! Door in het vlees te prikken, kunnen de sappen ontsnappen en dit wil je niet....
  • Zet een bordje klaar, haal de ossenhaas uit de pan en dek deze losjes af met een stukje aluminiumfolie. Laat zo'n 5 minuten rusten.
  • Maak de eenvoudige rucola salade klaar. Leg de rucola op een bordje, verdeel hier de tomaatjes over (deze kun je eventueel poffen in de oven of op de bbq, zo'n 10 minuten in de warmte zorgt voor nog zoetere tomaten!), voeg de Parmezaanse kaas toe en een paar druppels balsamicostroop.
  • Snij met een scherp mes flinterdunne plakken van de ossenhaas. Let hierbij op de 'draad' in het vlees, de witte lijntjes, snij altijd tegen de draad van het vlees in om mals vlees te serveren! De tagliata di manzo mag rosé geserveerd worden. Wil je toch iets meer doorbakken vlees, laat het vlees dan iets langer in de pan!
Calorieën: 352kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 42g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl