Ga terug
+ servings
plat brood met olijven

Plat brood met olijven en rozemarijn

Makkelijk recept voor een snel borrelbrood met olijven, rozemarijn en kaas.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Brood
Nederlands
Borrelhapje, Brood
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram spelt bloem
  • 200 gram volle kwark
  • 1 eetlepel oregano (gedroogd)
  • ½ eetlepel rozemarijn (gedroogd)
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf peper
  • snuf grof zeezout
  • 10 zwarte olijven
  • 50 gram geraspte kaas (oud of belegen)
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de speltbloem in de mengkom en voeg hier de gedroogde oregano en rozemarijn aan toe. Doe ook het bakpoeder in de kom en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  • Schep de kwark in de kom en meng met de bloem. Schenk ongeveer 2 el olijfolie bij het deeg en kneed tot een soepele bal. Is het deeg te droog, dan voeg je nog wat olie toe.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op het papier en druk met je handen het brood plat, tot het overal ongeveer 1/2 cm dik is. Zorg dat het plat brood overal even dik is.
  • Snij de olijven in plakjes en druk ze in het deeg. Strooi de kaas over het brood. Ris de verse rozemarijn van de takjes en strooi over het deeg.
  • Schuif nu het plat brood met olijven en rozemarijn in de oven en bak in 25 minuten gaar en goudbruin. Snij in plakken en serveer met zelfgemaakte aioli!
Calorieën: 360kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 22g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl