Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het speltmeel, de bloem (hou 1 el achter), het bakpoeder en een snuf zout in de mengkom. Schep goed door.
Meng in de keukenmachine de bananen samen met de eieren tot een glad geheel. Smelt intussen de kokosolie in een steelpannetje.
Schenk het banaan-ei mengsel in de mengkom en voeg ook de kokosolie toe. Voeg ongeveer 2 el honing toe en meng tot een glad beslag.
Schep nu ook de kwark door het beslag en zorg dat deze goed is verdeeld.
Doe de blauwe bessen in een schaaltje en schep hier de achtergehouden eetlepel speltbloem bij. Schep voorzichtig om.
Hak de chocola in stukjes. Voeg nu de blauwe bessen en ongeveer 3/4 van de chocola toe aan het beslag. Roer voorzichtig door, de blauwe bessen wil je heel laten.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Strooi als laatste nog de chocola over het cakebeslag en druk iets aan.
Schuif de blauwe bessen cake met chocola voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat even afkoelen en geniet ervan!