Ga terug
+ servings
turkse pizza wrap

Turkse pizza wrap met knoflooksaus

Makkelijk recept voor Turkse pizza gemaakt van wraps, met gehakt, ijsbersla en knoflooksaus.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Turks
Fast food, Pizza recept, Wraps
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 4 tortilla wraps (meergranen)
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 rode uien
  • 2 rode puntpaprika's
  • 4 tomaten
  • 1 flinke bos peterselie
  • 1 rode peper
  • 1 blikje tomatenpuree
  • snuf peper
  • snuf zout
  • snuf chilivlokken
  • olijfolie (om te bakken)

Voor de topping:

  • 100 gram ijsbergsla
  • 125 ml Turkse yoghurt
  • verse peterselie
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 teentje knoflook
  • druppel citroensap

Bereiden

  • Verwijder de stelen van de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadjes. Snij daarna in grove stukken. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de harde kern en de zaadlijsten. Doe de paprika’s, tomaten en een flinke bos peterselie in de keukenmachine en hak alles goed fijn.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet op de grillstand.
  • Schil en snipper de uien. Maak de knoflook schoon. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij heel fijn.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Pers de knoflook erbij uit en voeg de rode peper toe. Doe het gehakt in de pan en bak kort mee. Schep dan het paprika-mengsel uit de keukenmachine ook in de pan. Meng met het gehakt en de ui en voeg een blikje tomatenpuree toe.
  • Breng het gehakt op smaak met peper, zout en wat chilivlokken. Laat even sudderen.
  • Maak intussen de knoflooksaus klaar door een teentje knoflook bij de yoghurt uit te persen. Meng goed en breng de saus verder op smaak met wat verse peterselie, zout, peper en wat citroensap.
  • Maak de ijsbergsla schoon en snij fijn.
  • Tijd om de wraps te gaan grillen. Schuif de wraps om de beurt de oven in en grill 2 minuten per kant. Schep wat van het gehaktmengsel op de wrap, leg er een flinke hand ijsbergsla op en maak de Turkse pizza wrap af met wat knoflooksaus.
Calorieën: 368kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 21g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl