Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het ovenrooster met een vel bakpapier.
Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Doe de zoete aardappel in een schaal.
Spoel de kikkererwten af in een zeef en laat uitlekken. Voeg toe aan de schaal met zoete aardappel en schenk hier de olijfolie bij. Voeg de Chinese 5 spices kruidenmix toe en nog een snuf zout. Hussel goed door elkaar en spreid uit over het bakpapier. Schuif het rooster zo'n 20 minuten de warme oven in.
Was ondertussen de sla blaadjes. Snij de koriander fijn en snij ook de salade ui in fijne ringen.
Maak ook de pindadressing klaar door in een steelpan 2 el pindakaas te verwarmen met 2 el rijstazijn, 1 tl sesamolie, het sap van 1/2 limoen en 4 el water. Laat de pindakaas langzaam smelten en roer tot een gladde dressing.
Verdeel de wortel en rode kool over de sla bladeren en leg hier de zoete aardappel met kikkererwten boven op. Verdeel de sesamzaadjes en salade-ui over de zoete aardappel en breng de sla wraps verder met koriander op smaak.
Serveer de sla wraps met zoete aardappel en kikkererwten met de pindadressing.