Ga terug
+ servings
Pad thai met kip, recept Pad Thai, Thaise keuken, noedels met kip,

Pad Thai met kip

Makkelijk recept voor Thaise Pad Thai met kip, groenten, ei en zelfgemaakte Pad Thai saus.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Thais
Kip recepten, Noedels recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 400 gram rijstnoedels
  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 cm verse gember
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 100 gram wortel (julienne gesneden)
  • 75 gram taugé
  • 2 salade-ui
  • 5 takjes verse koriander
  • 2 eieren
  • 2 theelepels sesamzaad
  • olie (om in te bakken)
  • boter (om in te bakken)

Voor de saus:

  • 1 theelepel sambal
  • 2 theelepels tamarinde pasta
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • ½ limoen (sap)
  • 1 theelepel zoete chilisaus
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel sojasaus (zout)

Bereiden

  • Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat goed uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon, snij de rode peper fijn.
  • Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne blokjes.
  • Snij de salade-ui in fijne ringen en hak de koriander grof.
  • Maak de saus voor de Pad Thai klaar door de sambal, tamarinde pasta, vissaus, rijstazijn, het sap van ½ limoen, de zoete chilisaus, een beetje honing en de sojasaus met elkaar te mengen.
  • Snij de kipfilet (of kippendijfilet) in reepjes. Verwarm een klont boter en een scheut olie in de wokpan en bak op hoog vuur de kip hierin aan. Draai daarna het vuur laag en laat de kip zachtjes garen. Schep de kip uit de pan en zet even apart.
  • Voeg eventueel nog wat olie toe aan de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de rode peper toe. Pers ook de gember uit en voeg dan de gesneden paprika's toe. Bak zo'n 5 minuten tot de paprika's zachter zijn. Schep dan de groenten uit de pan en voeg toe aan de schaal met kip.
  • Laat het vuur aan staan en tik de eieren boven de wokpan. Begin direct met een spatel om te scheppen zodat er roer ei onstaat. Voeg dan de groenten en de kip toe aan de wokpan.
  • Voeg nu ook de noedels, de fijngesneden wortel en de taugé toe aan de wok en bak nog 1 minuut op hoog vuur mee.
  • Schenk de saus in de wok, laat warm worden en serveer de Pad Thai met de fijngesneden salade-ui en koriander. Serveer met wat (geroosterde) sesamzaadjes.
Calorieën: 620kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwit: 32g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl