Vul de pan met een laagje water en zet hier voorzichtig de schaal in (of een andere pan, kijk even hoe het voor jou werkt). We gaan namelijk de chocolade au bain marie laten smelten.
Breek de chocola in grove stukken (hou iets achter voor de garnering) en smelt deze op een laag vuurtje.
Schenk de slagroom in een mengkom en gebruik een mixer met garde om de slagroom + 2 eetlepels poedersuiker op te kloppen tót deze dikker begint te worden. Sla dus niet stijf!
Voeg dan de mascarpone toe, samen met het merg uit de vanillepeul en een snuf zout.
Schenk ⅓ van de gesmolten chocola in de mengkom en gebruik de mixer met garde om verder te mixen.
Schenk de rest van de chocola ook in de mengkom en mix tot een luchtige gladde mousse.
Zet nu een uur afgedekt in de koelkast om verder op te laten stijven.
Schep de chcolade mousse in een spuitzak en verdeel over de 4 schaaltjes. Maak deze mousse au chocolat af met chocolade snippers en vers fruit.