Ga terug
+ servings
Italiaanse tomatensoep, verse tomatensoep, pomodoro, pomodori tomaten, tomatensoep met mascarpone

Italiaanse tomatensoep met mascarpone

Makkelijk recept voor smaakvolle Italiaanse tomatensoep met romige mascarpone, verse basilicum en pittige olie.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Soep
Italiaans
Soep recepten, Tomatensoep
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram Roma tomaten (pomodori)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 1 kleine aardappel
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 ml groentebouillon
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse basilicum
  • scheutje olijfolie met chilipeper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Halveer de tomaten en snij de harde kern weg.
  • Schil de ui en de aardappel en snij in grove stukken. Maak de paprika schoon en snij grof. Schil de knoflook.
  • Doe alle groenten en de knoflook in een schaal en schenk hier de neutrale olijfolie bij. Ris de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes en hussel goed door.
  • Spreid de groenten uit over het bakpapier en rooster in zo'n 20 minuten tot de groenten zacht zijn.
  • Maak ondertussen in een soeppan 600 ml groentebouillon klaar.
  • Voeg de groenten uit de oven toe aan de pan en gebruik de staafmixer om een gladde Italiaanse tomatensoep te maken.
  • Hak de blaadjes basilicum grof. Verdeel de tomatensoep over 4 kommen en maak af met een lepeltje mascarpone per kom, wat verse basilicum en naar smaak een scheutje pittige olijfolie met chilipepers.
Calorieën: 74kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 2g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 3g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl