Snij de runder sukadelappen in blokjes van 1½ x 1½ cm en doe deze in een schaal. Bestrooi met de bloem en eventueel een snuf zout.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne reepjes. Maak de winterpeen schoon en snij in plakjes van ongeveer ½ cm.
Zet een stoofpan met dikke bodem op het vuur en verwarm hier de boter in. Voeg het rundvlees toe en bak rondom bruin.
Voeg dan de ui, paprika en winterpeen toe en pers de knoflook uit boven de pan. Fruit even kort aan.
Schenk de rode wijn in de pan en blus hier het vlees mee af. Laat even 5 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de tomatenpuree in de pan en schenk de runderbouillon ook erbij.
Voeg de takjes verse tijm en paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, cayennepeper, komijn en nootmuskaat toe.
Zet het vuur laag en laat de Hongaarse goulash minstens 2 uur stoven met de deksel schuin op de pan.
Voeg eventueel tussentijds nog wat bouillon toe mocht de goulash te veel indikken. Breng eventueel nog naar wens op smaak met een snuf zout.