Ga terug
+ servings
Hongaarse goulash, stoofschotel, Hongaars stoofvlees, stoofschotel met rundvlees en paprika

Hongaarse goulash

Makkelijk recept voor Hongaarse goulash stoofschotel met rundvlees en paprika.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 15 minuten
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Hoofdgerecht
Hongaars
Stoofvlees
Porties: 4

Ingrediënten

  • 600 gram runder sukadelappen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 winterpeen
  • 2 rode puntpaprika's
  • 500 ml runderbouillon
  • 100 ml rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 4 takjes verse tijm
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 3 eetlepels bloem
  • 50 gram boter
  • snuf zout

Bereiden

  • Snij de runder sukadelappen in blokjes van 1½ x 1½ cm en doe deze in een schaal. Bestrooi met de bloem en eventueel een snuf zout.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne reepjes. Maak de winterpeen schoon en snij in plakjes van ongeveer ½ cm.
  • Zet een stoofpan met dikke bodem op het vuur en verwarm hier de boter in. Voeg het rundvlees toe en bak rondom bruin.
  • Voeg dan de ui, paprika en winterpeen toe en pers de knoflook uit boven de pan. Fruit even kort aan.
  • Schenk de rode wijn in de pan en blus hier het vlees mee af. Laat even 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de tomatenpuree in de pan en schenk de runderbouillon ook erbij.
  • Voeg de takjes verse tijm en paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, cayennepeper, komijn en nootmuskaat toe.
  • Zet het vuur laag en laat de Hongaarse goulash minstens 2 uur stoven met de deksel schuin op de pan.
  • Voeg eventueel tussentijds nog wat bouillon toe mocht de goulash te veel indikken. Breng eventueel nog naar wens op smaak met een snuf zout.
Calorieën: 378kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 35g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl