Ga terug
+ servings
champignon stoofpot, champignon bourguignon , paddenstoelen stoofpotje, recept, vegetarische stoof

Champignon Bourguignon

Makkelijk recept voor vegetarische champignon stoofpot met rode wijn.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Frans
Vegetarische recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 800 gram kastanje champignons
  • 1 ui
  • 2 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml paddenstoelen bouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels bloem
  • snuf zout
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Borstel de kastanje champignons en snij in plakjes.
  • Rasp de winterpeen en snij in plakken.
  • Verwarm een scheut olie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflook erbij uit. Voeg de kastanje champignons en winterpeen toe en bak zo'n 5 minuten tot de champignons beginnen te garen.
  • Voeg de bloem en tomatenpuree toe en schenk een scheut rode wijn in de pan om af te blussen.
  • Schenk de paddenstoelenbouillon in de pan en voeg de balsamico azijn toe.
  • Maak met keukentouw een bundeltje van de tijm, rozemarijn en oregano en voeg dit samen met het laurierblad toe aan de pan.
  • Laat de kastanje champignons zo'n 25 minuten zachtjes stoven tot de groenten zacht en gaar zijn. Roer wel regelmatig even door.
  • Serveer de champignon stoofpot met zelfgemaakte pompoen puree.
Calorieën: 83kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 4g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl