Ga terug
+ servings
gnocchi ovenschotel, ovenschotel met gnocchi, ovenschotel met pasta, vegetarische ovenschotel, makkelijke ovenschotel

Gnocchi ovenschotel met spinazie

Makkelijk recept voor vegetarische pasta ovenschotel met gnocchi, spinazie, mozzarella, tomatensaus en Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Oven recepten, Pasta recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 800 gram gnocchi (vers)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 400 ml tomatenblokjes (in blik)
  • 200 gram verse bladspinazie
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
  • snuf peper
  • snuf zout
  • verse basilicum
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Begin dan met het maken van de tomatensaus. Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Schrap de wortel en snij in fijne blokjes. Maak de bleekselderij schoon en snij heel fijn.
  • Verwarm wat olie in een hapjespan en fruit hier de ui in aan. Voeg de wortel en bleekselderij toe en pers de knoflook uit. Bak zo'n 5 minuten tot de ui glazig ziet.
  • Schenk dan de tomatenblokjes in de pan en voeg de oregano, rozemarijn en tijm en een snuf peper en zout toe en laat zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwarm in de koekenpan een beetje olie en voeg de gnocchi toe. Bak de gnocchi in ongeveer 5 minuten mooi bruin van buiten en gaar van binnen. Schep uit de pan.
  • Snij de mozzarella in blokjes.
  • Voeg de spinazie toe aan de pan met tomatensaus en laat slinken.
  • Doe de helft van de gnocchi in de ovenschaal en schenk hier de helft van de tomatensaus over heen. Bestrooi deze laag met de helft van de mozzarella.
  • Maak dan weer een laag met gnocchi en schenk de rest van de saus hier overheen. Bestrooi met de overgebleven mozzarella en met de Parmezaanse kaas.
  • Schuif de gnocchi ovenschotel voor 20 minuten in de warme oven.
Calorieën: 421kcal | Koolhydraten: 82g | Eiwit: 14g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 8g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl