Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het ovenrooster met bakpapier.
Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en doe deze in de schaal. Schenk hier 2 el Brassica koolzaadolie Botersmaak bij en voeg de paprikapoeder, cayennepeper, gemberpoeder en nootmuskaat toe. Schep goed door en laat de kipfilet even in de marinade staan.
Schenk 2 el Brassica koolzaadolie Botersmaak in een klein schaaltje. Haal de rozemarijn en tijm van de takjes en snij deze fijn. Voeg toe aan de koolzaadolie en zet even apart zodat de smaken kunnen intrekken.
Boen de krieltjes en snij ze doormidden. Snij de pompoen in parten van ongeveer 1 cm dik en verwijder de pitten. Schil de rode biet en snij deze in lange reepjes van 1 cm dik. Halveer de wortels in de lengte. Snij de paprika in grove stukken. Schil de ui en snij in parten. Dat hoeft ook niet te netjes!
Haal het velletje van de chorizo en snij hier plakken van 1 cm van. Snij daarna in kwarten.
Spreid de krieltjes, pompoen, rode biet, wortels, paprika en ui uit over het bakpapier. De groenten mogen elkaar iets overlappen, maar liefst niet te veel want dan worden ze niet gaar.
Besprenkel de groenten met de Brassica koolzaadolie met botersmaak en rozemarijn en tijm. Schuif het rooster met de groenten voor 10 minuten de warme oven in.
Haal het rooster nu weer uit de oven en leg de kipfilet en chorizo tussen de groenten. Schuif nu ook een braadslede in de oven. Kijk even hoe dit voor jouw oven werkt, maar uit de chorizo komt misschien wat vettigheid en dit wil je opvangen!
Schuif nu het rooster met pompoen met aardappels, kip en chorizo nog 30 minuten de warme oven in. Controleer of de groenten gaar zijn en besprenkel ze eventueel nog met wat vet uit de braadslede. Laat de herfst maar komen nu en eet smakelijk!