Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij deze samen met de oesterzwammen fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan, pers de knoflook hierbij uit. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak zo'n 8 minuten mee tot de champignons en oesterzwammen goed gaar zijn en het meeste vocht eruit is.
Voeg de spinazie toe en laat slinken. Zet het vuur uit en schep de vulling voor de quiche met champignons in een zeef en laat verder uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het quiche deeg. Ik gebruik graag kant-en-klaar vers quichedeeg, maar met bladerdeeg zou je deze quiche ook kunnen maken.
Prik met een vork gaatjes in de bodem van de quiche en bestrooi dan met de havermout.
Tik de eieren boven de mengkom en kluts ze met de plantaardige room. Breng op smaak met peper en zout en verse tijm. Voeg ook 50 gram van de geraspte oude kaas toe en roer goed door.
Schep de paddenstoelen - spinazie vulling in de quichevorm en schenk hier het ei-mengsel overheen.
Bestrooi de quiche met champignons met het restje oude kaas en schuif de quiche dan zo'n 30-40 minuten in de warme oven. Wanneer de quiche klaar is, is de bovenkant mooi goudbruin en de vulling stevig gestold. Eet smakelijk!