Ga terug
+ servings
Oosterse kipgehaktballetjes, sla wraps met kipgehaktballetjes, kipgehaktballetjes recept, Oosters, Aziatisch, kipgehakt gekruid, pindadressing

Sla wraps met Oosterse kipgehaktballetjes

Makkelijk recept voor knapperige sla wraps van romaine sla met Oosters gekruide kipgehaktballetjes, rauwkost en pindadressing.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Aziatisch
Kip recepten, Koolhydraatarme recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 groene paprika
  • 1 kropje baby romaine sla
  • 50 gram wortel (julienne gesneden)
  • 4 takjes verse koriander
  • 1 salade ui
  • 2 theelepels gebakken uitjes
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels sriracha
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 ei geel
  • 2 eetlepels paneermeel
  • boter (om in te bakken)
  • olie (om in te bakken)

Voor de pindadressing:

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • ½ limoen
  • 4 eetlepels water

Bereiden

  • Hak de koriander fijn. Doe het kipgehakt in een schaal en meng dit met de sojasaus, sriracha, komijn, nootmuskaat, koriander, het ei geel en het paneermeel. Kneed goed door elkaar, als het kipgehakt nog iets te nat is, voeg dan nog wat paneermeel toe.
  • Draai het Oosterse kipgehakt tot balletjes ter grootte van een flinke snoeptomaat.
  • Maak de dressing van de Oosterse rijstsalade klaar door in een steelpan 2 el pindakaas te verwarmen met 2 el rijstazijn, 1 tl sesamolie, het sap van 1/2 limoen en 4 el water. Laat de pindakaas langzaam smelten en roer tot een gladde dressing. 
  • Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne blokjes. Snij de wortel in julienne reepjes. Snij de salade ui in fijne ringen.
  • Rooster eventueel de sesamzaadjes kort in een pan, je hoeft hier geen olie aan toe te voegen!
  • Verwarm wat olie en boter in de koekenpan en braad hier de Oosterse kipgehaktballetjes rondom in aan tot ze een mooi bruin korstje hebben. Zet dan het vuur lager en laat ze langzaam garen.
  • Was de bladeren van de romaine sla. Voeg paprika en wortel toe en verdeel de Oosterse gehaktballetjes over de sla wraps. Maak de sla wraps verder af met de fijngesneden salade ui, sesamzaadjes, gebakken uitjes en de pindadressing.
Calorieën: 306kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 29g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl