Ga terug
+ servings
Rijst met pittig gehakt en gebakken ei, pittig gehakt recept, pittig gehakt kruiden, Koreaans gehakt, Korean beef bowl

Rijst met pittig gehakt en ei

Makkelijk recept voor rijst met pittig gehakt, broccoli en een gebakken ei.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Aziatisch
Rijst
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel sriracha saus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel sesamolie
  • olie (om in te bakken)

Optioneel:

  • 500 gram broccoli roosjes
  • 100 gram wortel (julienne gesneden)
  • 4 eieren
  • 4 theelepels gebakken uitjes
  • 4 theelepels sesamzaadjes
  • 2 salade ui

Bereiden

  • Zet een pan met water op het vuur, breng aan de kook en kook hier de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking in gaar.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook en gember schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna fijn.
  • Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan.
  • Wanneer de ui glazig ziet, voeg je het gehakt toe. Bak dit rondom bruin.
  • Voeg dan de sambal, sriracha, sojasaus, rijstazijn, ketjap en sesamolie toe. Laat zachtjes 5 minuten pruttelen tot het gehakt gaar is.
  • Stoom in de tussentijd eventueel de broccoliroosjes in zo'n 4 tot 6 minuten beetgaar. Snij de salade ui fijn. Bak de eieren. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
  • Serveer de rijst met pittig gehakt met ei, broccoli, wortel, salade ui, gebakken uitjes en geroosterde sesamzaadjes.
Calorieën: 679kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwit: 33g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl