Zet een pan met water op het vuur, breng aan de kook en kook hier de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking in gaar.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook en gember schoon. Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna fijn.
Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan.
Wanneer de ui glazig ziet, voeg je het gehakt toe. Bak dit rondom bruin.
Voeg dan de sambal, sriracha, sojasaus, rijstazijn, ketjap en sesamolie toe. Laat zachtjes 5 minuten pruttelen tot het gehakt gaar is.
Stoom in de tussentijd eventueel de broccoliroosjes in zo'n 4 tot 6 minuten beetgaar. Snij de salade ui fijn. Bak de eieren. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
Serveer de rijst met pittig gehakt met ei, broccoli, wortel, salade ui, gebakken uitjes en geroosterde sesamzaadjes.