Ga terug
+ servings
risotto met pompoen, pompoenrisotto, herfst risotto, geroosterde pompoen

Risotto met pompoen en kastanjechampignons

Makkelijk recept voor heerlijke romige risotto met pompoen, kastanjechampignons en krokante spekreepjes.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Bijgerechten recepten, Rijst
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 150 gram risotto rijst
  • ½ pompoen
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gram spekreepjes
  • klontje boter
  • Parmezaanse kaas
  • olie
  • peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het rooster met een vel bakpapier.
  • Snij de pompoen in plakken van 1 cm en verwijder de pitten. Leg de pompoen op het rooster van de oven, druppel er wat olijfolie over en strooi de oregano en rozemarijn over de pompoen. Schuif de pompoen voor 20 minuten in de oven.
  • Maak de de groentebouillon klaar. Ik doe meestal 1 bouillonblokje op 1 liter water.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de champignons en snij in fijne plakjes.
  • Zet de pan met dikke bodem op het vuur en doe hier – zonder olie of boter – de spekreepjes in. Bak ze zo’n 5 minuten en voeg dan de champignons toe. Roerbak deze nog 5 minuten mee en schep dan de spekreepjes en champignons uit de pan.
  • Verwarm eventueel nog een beetje olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de risotto rijst toe. Schep om.
  • Je ziet op de korrel een licht wit puntje, hoe langer je de rijst meebakt, hoe duidelijker dit puntje zichtbaar wordt. Dit betekent dat de rijstkorrel nu klaar is om het vocht op te gaan nemen.
  • Schep dan een lepel of 3 a 4 bouillon in de pan en zet het vuur laag. Breng de risotto rijst aan de kook.
  • Zorg dat de rijst net onder water staat en laat de bouillon aan de kook komen. Roer regelmatig door en voeg steeds weer nieuwe bouillon toe, net zo lang tot dat de rijst beetgaar is en de bouillon grotendeels is opgenomen. Laat de rijst zeker niet te gaar worden!
  • Haal de pompoen uit de oven en snij eventueel geblakerde plekjes weg. Snij daarna in kleine blokjes. Voeg toe aan de risotto en schep nu ook de spekreepjes met champignons weer in de pan.
  • Roer de risotto met pompoen en kastanjechampignons goed door. Ik voegde deze keer geen extra boter toe voor de romigheid maar ging natuurlijk wel los met de Parmezaanse kaas. Enjoy!
Calorieën: 329kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 9g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl