Ga terug
+ servings
stoofpot van rundvlees met speculaas

Stoofpot van rundvlees met speculaas

Heerlijk en makkelijk recept voor runder stoofvlees van sukadelappen met speculaas
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 45 minuten
Totale tijd: 3 uur
Hoofdgerecht
Nederlands
Stoofvlees
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram sukadelappen
  • 1 grote ui
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • flinke klont boter
  • 1 glas rode wijn
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 5 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 speculaasjes

Bereiden

  • Het voordeel van de sukadelappen bij de slager halen was dat hij gelijk aanbood op ze in stukjes te snijden. Maar als jouw slager nou niet zo aardig is (…) dan begin je met het vlees in stukjes te snijden.
  • Doe het rundvlees in de schaal en doe hier 2 el bloem bij. Schep even om.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schrap de winterpeen en snij in plakjes van 0,5 cm.
  • Zet de stoofpan op het vuur en laat hier een flinke klont roomboter in smelten. Fruit de ui, pers de knoflook erbij uit en voeg dan de sukadelappen toe. Bak heel kort aan en blus het vlees dan af met de rode wijn.
  • Schenk de balsamico azijn en de runderbouillon in de stoofpan. Voeg de wortel, kruidnagels, steranijs en laurier toe en laat de stoofpot van rundvlees minstens 2,5 uur op laag vuur stoven.
  • Roer regelmatig even door. Na 2,5 uur verbrokkel je de speculaasjes boven de stoofpan. Laat nog 30 minuten zachtjes pruttelen. Lekker met aardappelpuree met prei en champignons en geroosterde spruiten en pompoen erbij.
Calorieën: 336kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 26g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl