Verwijder de steel van de paprika, snij de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in kleine blokjes. Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en leg de paprika’s in het bakblik. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper. Dek af met een laagje aluminiumfolie en schuif de oven in voor 20 minuten.
Schil de zoete aardappels en breng ze in een pan met water aan de kook. Kook in 10 minuten gaar.
Breng in een pan met water de snijbonen aan de kook en laat de snijbonen in 10 minuten beetgaar koken.
Bak de spekjes uit in een koekenpan. Om ze knapperig te krijgen, giet je halverwege het vrijgekomen vocht af en laat je de spekjes nog even verder bakken.
Giet de aardappels af en pureer met een pureestamper. Giet de snijboontjes af en schep door de zoete aardappels heen.
Haal de gegrilde paprika uit de oven en voeg toe aan de snijbonenstamppot. Schep als laatste de spekblokjes er door heen en voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe. Enjoy spring!