Ga terug
+ servings
Snijbonenstamppot met zoete aardappel

Snijbonen stamppot met zoete aardappel

Makkelijk recept voor lichte stamppot van snijbonen, zoete aardappel, rode paprika en spekreepjes.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Stamppot recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 800 gram zoete aardappel
  • 2 rode paprika's
  • 250 gram spekreepjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • klontje roomboter

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder de steel van de paprika, snij de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in kleine blokjes. Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en leg de paprika’s in het bakblik. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper. Dek af met een laagje aluminiumfolie en schuif de oven in voor 20 minuten.
  • Schil de zoete aardappels en breng ze in een pan met water aan de kook. Kook in 10 minuten gaar.
  • Breng in een pan met water de snijbonen aan de kook en laat de snijbonen in 10 minuten beetgaar koken.
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan. Om ze knapperig te krijgen, giet je halverwege het vrijgekomen vocht af en laat je de spekjes nog even verder bakken.
  • Giet de aardappels af en pureer met een pureestamper. Giet de snijboontjes af en schep door de zoete aardappels heen.
  • Haal de gegrilde paprika uit de oven en voeg toe aan de snijbonenstamppot. Schep als laatste de spekblokjes er door heen en voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe. Enjoy spring!
Calorieën: 479kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 13g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 10g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl