Ga terug
+ servings
quiche met gehakt en prei

Quiche met prei en gehakt

Makkelijk recept voor hartige preitaart met gehakt, doperwten en oude kaas.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoofdgerecht
Nederlands
Quiche recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 5 vellen bladerdeeg
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 100 ml plantaardige room
  • 4 eieren
  • 100 gram oude kaas (geraspt)
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels havermout
  • boter (om in te vetten)
  • olie (om in te bakken)
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Schil en snipper de ui. Snij de prei in fijne ringen en was deze in een vergiet onder de kraan. Maak de knoflook schoon.
  • Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit de ui hier in aan. Voeg het gehakt toe en bak dit bruin. Pers de knoflook uit boven de pan en doe ook de prei erbij. Bak even mee tot de prei wat zachter wordt.
  • Voeg de doperwten toe aan het gehakt-prei mengsel en breng de vulling voor de quiche op smaak met komijn, nootmuskaat, wat peper en zout.
  • Vet de quichevorm in met een beetje boter en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Kijk even hoe dit past en zorg dat de vellen niet teveel over elkaar liggen. Snij desnoods wat stukjes weg.  Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi wat havermout over het bladerdeeg.
  • Schep de vulling van de quiche met gehakt en prei eerst in het vergiet, laat even uitlekken en schep het dan op het bladerdeeg.
  • Tik de eieren boven de hoge maatbaker en schenk hier de room bij. Kluts tot een egaal mengsel en schenk dit dan over de quiche met gehakt en prei. Strooi tot slot flink wat oude kaas over de vulling en schuif de quiche voor zo’n 35-40 minuten de warme oven in. Eet smakelijk!
Calorieën: 590kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 29g | Vet: 40g | Verzadigd vet: 15g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl