Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met een beetje boter. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien.
Snij de kontjes van de snijbonen af. Vul een pan met water en kook de sperziebonen hier zo’n 6 minuten in voor.
Schil en snipper de ui. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Maak de knoflook schoon.
Verwarm de koekenpan op het vuur en voeg een beetje olie toe. Fruit hier de ui in aan en voeg de peper toe. Pers de knoflook erbij uit en schep goed om.
Voeg het rundergehakt toe en bak gaar. Breng dan het gehaktmengsel op smaak met de kerrie, kurkuma, komijn, peper en zout.
Tik de eieren uit boven een mengbeker en voeg hier de room aan toe.
Giet de sperziebonen af en doe deze in de pan bij het gehakt.
Bekleed de springvorm met de vellen bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bedek dan de bodem van de quiche met havermout. Dit neemt straks het vocht uit de sperziebonen en gehakt goed op.
Schep de sperziebonen met het gehakt nu op het bladerdeeg in de springvorm en spreid goed uit. Schenk het mengsel van ei en room uit over de taart.
Schuif de quiche met sperziebonen en gehakt voor 30-35 minuten in de warme oven. En eet smakelijk!