Ga terug
+ servings
empanadas met gehakt, empanada, gevulde empanada met pittig gehakt, gekruid gehakt, avocado dip

Empanadas met gehakt

Makkelijk recept voor empanadas met pittig gekruid gehakt en cheddar met frisse avocado dip.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Borrelhapje
Mexicaans
Bladerdeeg recepten, Borrelhapje
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 12 vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 50 gram Cheddar kaas (geraspt)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • ½ rode peper
  • ½ groene peper (jalapeno)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • snuf zout

Voor de avocado dip:

  • 1 avocado
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 limoen
  • 4 takjes verse koriander
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper en de jalapeno peper heel fijn. Kun je geen verse groene peper vinden, gebruik dan jalapeno peper uit een pot.
  • Doe het rundergehakt in een schaal en meng met de ui, pers de knoflook uit, voeg de rode peper, jalapeno peper, tomatenpuree, komijn, chilipoeder, een snuf zout en de geraspte cheddar toe. Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar.
  • Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Gebruik een uitsteekring of bijvoorbeeld een glas om een mooie ring uit het bladerdeeg te steken. Doe dit 12 keer. Het bladerdeeg dat je overhebt gooi je natuurlijk niet weg. Kneed dit tot een deegbal en bak hier een heerlijke plaattaart mee! Opnieuw invriezen kan helaas niet.
  • Leg ongeveer een eetlepel van het pittige gehakt op de bladerdeeg cirkel en vouw dan de ene helft over de andere helft heen, zodat een halve cirkel ontstaat. Dus de randjes goed aan met een vork.
  • Verwarm de oven op 180 graden. Wanneer alle empanadas met gehakt zijn gevuld, klop je een ei los en bestrijk je hier het bladerdeeg mee. Schuif nu de empanadas voor 25 minuten in de warme oven.
  • Maak ondertussen de avocado dip klaar door het vruchtvlees van 1 avocado te pureren met een staafmixer. Voeg daar het sap van 1 limoen, de yoghurt, verse koriander en een snuf peper en zout aan toe. Buen provecho!
Calorieën: 495kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 19g | Vet: 37g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl