Ga terug
+ servings
Oosterse zalm gourmet recept, zalm marineren, gourmetten met zalm, luxe vis gourmet, Oosters gourmetten, zalm teriyaki

Oosterse zalm - gourmet recept

Makkelijk recept voor het gourmet pannetje van zalmfilet in Oosterse marinade met sojasaus, vissaus, rode peper en knoflook.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoofdgerecht
Nederlands
Gourmet recepten, Vis recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram zalmfilet (zonder huid)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook

Bereiden

  • Maak de marinade voor de Oosterse zalm klaar door de sojasaus, oestersaus, rijstazijn en olie te mengen in een grote schaal.
  • Snij de rode peper in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Voeg toe aan de marinade.
  • Maak de knoflook schoon, pers deze uit boven de schaal van de marinade.
  • Snij de zalmfilet met een scherp mes in blokjes van zo'n 2 x 2 cm. Voeg de zalm toe aan de marinade en laat minstens een uur staan. Een hele middag of nacht kan ook!
  • Verwarm wat olie of boter in een gourmet pannetje of op de grillplaat en bak de Oosterse zalm gaar.
Calorieën: 112kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 15g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl