Ga terug
+ servings
varkenshaas gourmet recept, Oosterse varkenshaas, Japanse varkenshaas, miso marinade, gemarineerde varkenshaas, gourmetten, vlees

Oosterse varkenshaas - gourmet recept

Makkelijk en feestelijk gourmet recept voor gemarineerde varkenshaas in miso pasta, rijst azijn, sojasaus en koriander.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoofdgerecht
Aziatisch
Gourmet recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram varkenshaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels miso pasta
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 3 takjes verse koriander

Bereiden

  • Roer in een schaal de miso pasta los met de olijfolie, rijstazijn, sojasaus en het sap van ½ limoen. Voeg hier een eetlepel honing aan toe en pers een teentje knoflook uit bij deze marinade.
  • Hak de koriander fijn en voeg toe aan de Japanse marinade.
  • Snij de varkenshaas in plakjes van zo'n 1½ cm dik. Leg de plakjes varkenshaas in de marinade en laat deze zeker een uurtje staan. Langer mag uiteraard ook, je kunt dit gerecht al een dag van tevoren klaar maken.
  • Verwarm wat olie in het gourmet pannetje en bak de Japanse varkenshaas hier in gaar.
Calorieën: 102kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 16g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl