Ga terug
+ servings
Indische hamburgers, mini hamburgers, mini hamburgertjes, Oosterse hamburgers, gourmet, recept, gourmet recepten

Indische hamburgers - gourmet recept

Feestelijk gourmet recept voor mini hamburgers met Oosterse kruiden.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Aziatisch
Gourmet recepten, Vlees recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 beschuit
  • 1 rode peper
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 theelepels sambal Badjak
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel nootmuskaat

Bereiden

  • Schil en snipper de sjalot, maak de knoflook schoon, snij de rode peper heel fijn.
  • Doe het gehakt in een schaal. Voeg hier de sjalot aan toe, pers de knoflook erbij uit en doe ook de rode peper bij het gehakt.
  • Verkruimel een beschuit en voeg 1 ei toe. Doe nu de sambal, sojasaus, ketjap, komijn, gemberpoeder, kurkuma en nootmuskaat bij het gehakt en kneed de ingrediënten goed door elkaar.
  • Vorm met je handen kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Druk ze na het rollet iets plat.
  • Verwarm wat olie in een gourmet pannetje en bak hier de Indische gehaktballetjes in tot ze gaar zijn.
Calorieën: 256kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 15g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl