Ga terug
+ servings
Kip ragout recept, kipragout, klassieke kipragout, vol au vent, voorgerecht, pasteitje, kippenragout

Kip ragout met kastanje champignons

Makkelijk recept voor kipragout met kastanje champignons in pastei bakjes.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Voorgerecht
Nederlands
Feestelijk, Kerst recepten, Voorgerecht
Porties: 6

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 750 ml kippenbouillon
  • 25 ml witte wijn
  • 50 ml kookroom
  • 50 gram roomboter
  • 75 gram bloem
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 6 pastei bakjes
  • snuf peper
  • snuf zout
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Vul de pan om te koken met het water en een bouillonblokje. Zet op het vuur en doe hier de kipfilet in. Breng zachtjes aan de kook en gaar de kipfilet in zo’n 30 minuten. Het vlees moet echt heel zacht worden, zodat je het straks met 2 vorken uit elkaar kunt trekken.
  • Haal de kipfilet uit de pan en zet het vuur uit. Giet de bouillon nog niet weg!
  • Schil en snipper de sjalotjes. Maak de knoflook schoon. Ris de blaadjes tijm van de takjes en snij de rozemarijn naaldjes fijn.
  • Zet de pan met dikke bodem op het vuur en laat hier de boter in smelten. De boter mag niet al te bruin worden. Voeg de sjalot toe en fruit deze aan. Pers ook de knoflook uit boven de pan.
  • Voeg de bloem toe aan de boter met ui en knoflook, zet het vuur laag en bak de bloem zachtjes 2 minuten aan.
  • Begin dan de bouillon er beetje voor beetje bij te scheppen. Begin direct met roeren  met een garde, je wilt geen klontjes in de ragout! Schep alle bouillon in de pan, voeg de tijm en rozemarijn toe en laat de ragout zachtjes pruttelen.
  • Voeg de witte wijn en kookroom toe en roer goed door. Breng de ragout op smaak met de peper en zout. Zet het vuur nu uit.
  • Trek met twee vorken de kipfilet tot dunne reepjes. Voeg de kip toe aan de ragout.
  • Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in hele dunne plakjes. Verwarm wat olie in de hapjespan en bak de champignons hier in een minuut of 6 in gaar. Voeg ze daarna toe aan de kalkoen ragout en roer even door.
  • Verwarm voor de gebruik de pasteibakjes volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven. Schep hier de kipragout in en maak er een gezellig diner van!
Calorieën: 468kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 16g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 11g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl