Ga terug
+ servings
Garnalencocktail, garnalen cocktail, klassieke garnalencocktail recept, avocado, simpel, cocktail garnalen, Hollandse garnalen, klassieke kerst recepten

Garnalencocktail met avocado mousse

Makkelijk recept voor feestelijke klassieke garnalencocktail met frisse sla, frisse avocado mousse en cocktailsaus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Voorgerecht
Nederlands
Kerst recepten, Vis recepten, Voorgerecht
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 200 gram cocktail garnalen
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • ½ limoen
  • 100 gram krulsla
  • ¼ komkommer
  • snuf gerookt paprikapoeder
  • snuf zout
  • verse bieslook

Voor de cocktailsaus:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels ketchup
  • ½ limoen
  • 2 theelepels worcestersauce
  • 1 theelepel tabasco
  • scheutje whisky (optioneel)
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Begin met het maken van de cocktailsaus. Meng de mayonaise met de yoghurt, ketchup, het sap van ½ limoen, de worcestersauce, tabasco en optioneel een scheutje whisky. Voeg een snuf peper en zout toe en meng tot een gladde saus.
  • Was de krulsla en snij deze fijn. Snij de komkommer in kleine dobbelsteentjes van ½ x ½ centimeter. Knip de bieslook fijn.
  • Maak de avocado mousse door het vruchtvlees van de avocado met een staafmixer te pureren in een schaaltje. Meng hier de yoghurt, het sap van ½ limoen, het gerookt paprikapoeder en een snuf zout door. Roer tot een gladde mousse.
  • Doe wat krulsla onderin elk cocktailglas. Schep hier wat avocado mousse bovenop, voeg dan de cocktailgarnalen en de blokjes komkommer toe. Schep op de garnalen een klein beetje cocktailsaus en maak de garnalencocktail af met verse bieslook.
Calorieën: 135kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 8g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl