Ga terug
+ servings
soffritto, sofritto, soffrito, basis Italiaanse recepten, basisrecept pastasaus, basissaus, basismix, verhouding

Soffritto - basisrecept

Makkelijk recept voor soffritto, de basis van veel Italiaanse recepten van ui, wortel, bleekselderij.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Basis recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 2 ui
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheut olijfolie

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Dit mag heel fijn zijn, blokjes van ½ x ½ cm!
  • Maak de winterpeen schoon met een dunschiller en snij de uiteinden er vanaf. Snij daarna de wortel in even fijne blokjes als de ui.
  • Was de bleekselderij, schil eventueel de draden weg en snij daarna in fijne blokjes, in gelijke grootte van de ui en winterpeen.
  • Maak de knoflook schoon.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit als eerste de ui hierin aan en voeg direct de winterpeen en bleekselderij toe. Pers de knoflook uit boven de pan en draai het vuur laag.
  • Laat de soffritto zo'n 10 - 15 minuten zachtjes 'zweten' voordat je verder gaat met je gerecht.
Calorieën: 29kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 1g | Vet: 0.1g | Verzadigd vet: 0.03g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl