Ga terug
+ servings
spaghetti alla puttanesca, pasta puttanesca, klassiek Italiaans recept, origineel recept, pasta met olijven, kappertjes, anjovis en tomaten

Spaghetti alla Puttanesca

Makkelijk recept voor klassieke originele Italiaanse spaghetti alla Puttanesca met olijven, kappertjes, anjovis en tomaten.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Pasta recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 700 ml passata di pomodoro (tomatensaus zonder toevoegingen)
  • 1 blikje anjovis (in olie)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 15 gram verse peterselie
  • 100 gram Kalamata olijven
  • 10 kleine smaaktomaatjes
  • ½ theelepel chilivlokken (gedroogde rode peper)
  • ½ theelepel oregano
  • olijfolie
  • snuf zout
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Bereiden

  • Spoel de kappertjes af onder de kraan en snij ze fijn. Plet de knoflook en verwijder de schil. Snij de olijven in fijne plakjes en hak de peterselie. Snij de tomaatje in kwarten.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in de hapjespan. Zet het vuur laag en voeg de knoflooktenen (heel) en de chilivlokken toe. Laat zachtjes 5 minuten bakken.
  • Voeg dan de anjovis filets toe en laat deze smelten in de pan. Bak ook de kappertjes en tomaatjes even mee en schenk dan de passata in de pan. Draai het vuur laag, voeg een snuf zout en wat oregano toe en laat de saus zo'n 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng in een andere pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking 'al dente', beetgaar.
  • Haal de teentjes knoflook uit de saus en voeg de olijven en peterselie toe aan de pan.
  • Voeg de spaghetti toe aan de saus en schep goed door. Maak de spaghetti alla Puttanesca af met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Calorieën: 396kcal | Koolhydraten: 76g | Eiwit: 14g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl