Ga terug
+ servings
gremolata, gremolada, Italiaanse smaakmaker van peterselie, citroen en knoflook, fris bijgerecht, recept

Gremolata

Makkelijk recept voor frisse Italiaanse smaakmaker van peterselie, knoflook en citroen.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Bijgerecht
Italiaans
BBQ recepten, Bijgerechten recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 40 gram platte peterselie
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf grof zeezout

Bereiden

  • Snij met een scherp mes de blaadjes peterselie van de takjes. Bewaar de takjes, die kun je later door de soep doen of voor een bouillon gebruiken! Hak de peterselie fijn en doe in een schaaltje.
  • Van de citroen gebruik je ongeveer 2 theelepels van de schil. Boen eerst de citroen even goed schoon (of gebruik een biologische citroen!) en rasp voorzichtig 2 theelepels van de gele schil. Je wilt geen rasp van het wit van de schil, dat is bitter!
  • Pers ook 1 eetlepel sap van de citroen en voeg de schil en sap toe aan de peterselie.
  • Maak de knoflook schoon en pers het teentje uit boven de schaal.
  • Schenk 2 eetlepels goede olijfolie bij de gremolata en voeg nog een snuf grof zeezout toe. Meng alle smaken door elkaar.
  • De gremolata kun je zeker een dag of 3 bewaren. Let op; de smaken worden dan wel nog intenser!
Calorieën: 16kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 0.1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl