Ga terug
+ servings
Italiaanse salade, klassieke Italiaanse sla, insalata mista, bijgerecht, groene Italiaanse salade, salade bij pasta, salade bij lasagne, salade bij Italiaans vlees

Italiaanse salade

Makkelijk recept voor groene Italiaanse salade als bijgerecht bij pasta, lasagne of vlees.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Bijgerecht
Italiaans
Salade recepten
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 150 gram gemengde sla (rucola, lollo rosso, krulsla)
  • 10 kleine smaaktomaatjes
  • 1 rode ui
  • 10 bolletjes mini mozzarella
  • 4 plakjes Parmaham
  • 4 plakjes salami
  • 20 gram Parmezaanse kaas (flakes)
  • 6 blaadjes verse basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • snuf zout

Voor de croutons:

  • 200 gram kikkererwten (voorgekookt)
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden

Bereiden

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder de kraan, laat uitlekken en doe in een schaal. Voeg hier 2 theelepels olie en de Italiaanse kruiden aan toe en meng goed door. Spreid de kikkererwten uit over de bakplaat en schuif zo'n 15 minuten de warme oven in.
  • Doe de gemengde salade in een schaal. Snij de tomaatjes in kwarten. Schil en snipper de rode ui, dit mag heel fijn! Hak de blaadjes basilicum. Voeg toe aan de salade
  • Laat de mozzarella uitlekken en snij in stukjes. Snij ook de Italiaanse vleeswaren fijn. Voeg samen met de Parmezaanse kaas flakes toe aan de salade.
  • Hussel alle ingrediënten door elkaar. Schenk nu 2 eetlepels olijfolie en 2 theelepels basilicum over de salade en bestrooi met een snuf zout. Hussel nogmaals door en serveer de Italiaanse salade met de geroosterde kikkererwten.
Calorieën: 306kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 16g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 10g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl