Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder de kraan, laat uitlekken en doe in een schaal. Voeg hier 2 theelepels olie en de Italiaanse kruiden aan toe en meng goed door. Spreid de kikkererwten uit over de bakplaat en schuif zo'n 15 minuten de warme oven in.
Doe de gemengde salade in een schaal. Snij de tomaatjes in kwarten. Schil en snipper de rode ui, dit mag heel fijn! Hak de blaadjes basilicum. Voeg toe aan de salade
Laat de mozzarella uitlekken en snij in stukjes. Snij ook de Italiaanse vleeswaren fijn. Voeg samen met de Parmezaanse kaas flakes toe aan de salade.
Hussel alle ingrediënten door elkaar. Schenk nu 2 eetlepels olijfolie en 2 theelepels basilicum over de salade en bestrooi met een snuf zout. Hussel nogmaals door en serveer de Italiaanse salade met de geroosterde kikkererwten.