Ga terug
+ servings
pittige tonijnsalade, tonijnsalade recept, zelf tonijnsalade maken met tonijn uit blik

Pittige tonijnsalade

Makkelijk recept om zelf pittige tonijnsalade te maken voor op brood of op een toastje.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Borrelhapje
Nederlands
Borrelhapje, Smeersalade recepten
Porties: 2

Nodig

  • 2 Schaaltjes

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn (op water, MSC)
  • ½ limoen
  • ¼ rode peper
  • 3 augurken
  • 2 takjes verse bieslook
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel komijn

Bereiden

  • Laat het blikje tonijn uitlekken en schep de tonijn in een schaaltje.
  • Snij de kop en kont van de augurken af en snij daarna heel fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij de peper in kleine blokjes.
  • Maak de dressing voor de pittige tonijnsalade in het tweede schaaltje door het sap van 1/2 limoen te mengen met de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, sambal, kurkuma en komijn.
  • Voeg de augurk en rode peper toe aan de tonijn. Schenk de dressing erbij en meng goed door. Knip tot slot nog wat verse bieslook over de pittige tonijnsalade. Lekker voor bij de borrel of op brood! Enjoy!
Calorieën: 94kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 15g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 0.3g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl