Vet de quiche vormpjes in met wat boter en snij het bladerdeeg op maat, je wilt ongeveer 1 cm bladerdeeg laten overhangen. Uiteraard kun je ook 1 grote quichevorm gebruiken.
Snij de groene asperges in stukken van zo'n 2 cm. Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Verwarm een druppel olie in een hapjespan en fruit hier de ui in aan, pers de knoflook uit en voeg de groene asperges toe. Roerbak zo'n 2 minuten.
Doe de roomkaas in een mengkom en tik hier de eieren bij. Snij de verse peterselie heel fijn en voeg toe. Roer met een garde tot een glad mengsel.
Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de quiche vormpjes met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met havermout.
Schep dan de groene asperges met ui en knoflook in de vormpjes. Verdeel de zalm over de quiches en schenk daarna het ei - roomkaas mengsel in de vormpjes.
Bestrooi de quiche met groene asperges en gerookte zalm nog met wat geraspte Parmezaanse kaas en schuif ze voor 15 - 20 minuten in de warme oven.