Ga terug
+ servings
Risotto met asperges en gerookte zalm, Asperge risotto recept, Gerookte zalm risotto, Lente risotto met asperges, Romige risotto met asperges en zalm, Makkelijk risotto recept, Asperge seizoen recepten, Heerlijke aspergegerechten, Rijstgerecht met asperges en zalm, Verse ingrediënten in risotto

Risotto met asperges en gerookte zalm

Heerlijk recept voor romige risotto met witte asperges, doperwten en gerookte zalm.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Asperges, Risotto recept
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram risotto rijst (Arborio)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram witte asperges
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 200 gram gerookte zalm
  • ½ citroen
  • liter groentebouillon
  • 150 ml witte wijn
  • 3 takjes verse tijm
  • Parmezaanse kaas
  • rucola
  • klontje boter
  • olie (om te bakken)

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Maak de bouillon klaar. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snij de gerookte zalm in flinters.
  • Snij de harde uiteinden van de asperges af en schil de asperges. Snij in stukken van zo'n 3 cm.
  • Verwarm wat olie in de stoofpan en fruit hier de ui in aan. Bak de knoflook mee.
  • Voeg dan de risotto rijst toe. Bak de rijst zo'n 3 minuten mee, let goed op de korrel, wanneer er een wit puntje zichtbaar wordt, blus je de rijst af met witte wijn. 
  • Laat een minuut of 2 pruttelen en begin dan met het toevoegen van de bouillon. Schep steeds net zoveel bouillon in de pan dat de rijst 'onder water' staat. Voeg de blaadjes tijm toe en laat deze mee koken.
  • Voeg na ongeveer 5 minuten de stukjes asperge toe aan de pan met risotto en laat deze mee garen in de bouillon. Wanneer de risotto rijst bijna gaar is, voeg je ook de diepvries doperwten toe aan de pan.
  • Is de rijstkorrel beetgaar dan mag je het vuur uitdraaien. Voeg direct een klontje boter toe en roer deze door de risotto.
  • Serveer de risotto met asperges met snippers gerookte zalm, wat Parmezaanse kaas naar smaak , een druppel citroensap en een flinke pluk pittige rucola.
Calorieën: 381kcal | Koolhydraten: 65g | Eiwit: 16g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl