Ga terug
+ servings
spinazie linzenburgers

Spinazie linzenburgers met paprika salsa

Makkelijk recept voor vegetarische linzenburgers met spinazie en paprikasalsa
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Hamburger recepten, Vegetarische recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes (Schär, glutenvrij)
  • 265 gram linzen (pot of blik)
  • 75 gram verse bladspinazie
  • 1 ei (groot)
  • 50 gram boekweitmeel
  • 2 tl cayennepeper
  • 1 tl komijn
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl chilipoeder
  • snuf zout
  • olie (om in te bakken)

Voor de paprikasalsa

  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 el honing
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de linzen in het vergiet, spoel ze af onder de kraan en laat goed uitlekken.
  • Doe de spinazie in de keukenmachine en hak fijn. Doe nu de helft van de linzen in de keukenmachine en maal even mee, de linzen mogen in grove stukjes blijven maar niet meer heel.
  • Schep het spinazie-linzenmengsel over in de mengkom en voeg nu de rest van de linzen toe.
  • Tik een eitje boven de kom en gebruik een lepel om het geheel goed te mengen. Doe de boekweitmeel samen met de cayennepeper, komijn, nootmuskaat, chili en een snuf zout in de kom en kneed het mengsel voor de burgers tot een stevig geheel.
  • Is het mengsel te nat? Voeg dan nog wat boekweitmeel toe!
  • Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan. Verdeel het spinazie-linzenmengsel in 4 gelijke delen. Maak je handen even nat onder de kraan en vorm van elk deel een mooie burger. Leg direct in de warme pan en herhaal tot er 4 spinazie linzenburgers in de pan liggen.
  • Bak aan beide kanten zo’n 2 minuten aan, tot de burgers een mooi bruin en krokant korstje hebben. Leg nu de burgers op de bakplaat en schuif ze voor 15 minuten de warme oven in.
  • In de tussentijd maak je de paprikasalsa klaar. Schil en snipper de ui en snij de paprika in fijne blokjes. Maak de knoflook schoon.
  • In de pan waarin net de spinazie linzenburgers zijn gebakken, fruit je in het restje olie de ui. Is er te weinig olie over, voeg dan nog wat toe. Bak ook de paprika mee en pers de knoflook uit boven de pan. Schenk de witte wijn azijn in de pan en laat de groenten even zachtjes stoven. Draai het vuur uit en voeg de honing toe.
  • De spinazie linzenburgers zijn nu bijna klaar en zoals het bij een echte goede burger hoort, roosterde ik de hamburgerbroodjes nog even mee.
  • Zet de oven op de grillstand en rooster de broodjes in 2 minuten knapperig en mooi bruin. Snij de broodjes open, leg hier een burger op en schep wat van de paprikasalsa op de burger. Enjoy!
Calorieën: 456kcal | Koolhydraten: 76g | Eiwit: 27g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 25g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl