Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met wat boter.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne stukjes.
Snij de kipfilet in blokjes van 2 x 2 cm.
Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg de paprika toe en pers de knoflook uit.
Doe de blokjes kipfilet in de pan en voeg de chilipoeder, cayennepeper en komijn toe. Bak de kip goudbruin.
Doe dan de spinazie in de pan en laat deze een beetje slinken. Zet het vuur uit, giet het overtollige vocht van de vulling voor de quiche af.
Bedek de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem dan met de havermout.
Meng de eieren met de room en 50 gr Cheddar kaas.
Schep de vulling voor de quiche met spinazie en kip in de quichevorm en schenk het ei-mengsel er over heen. Maak de hartige taart daarna af met de rest van de kaas.
Schuif de quiche met spinazie en kip voor 40 minuten in de warme oven en serveer warm!