500mlpassata di pomodoro (tomatensaus in fles, zonder toevoeging!)
2uien
1winterpeen
4 stengelsbleekselderij
2teentjesknoflook
250 gramrundergehakt
250gramvarkens saucijzen
100mldroge witte wijn
2laurierblaadjes
5 a 6jeneverbessen
2theelepelsgedroogde oregano
2theelepelsgedroogde peterselie
olie om in te bakken
snuf zout(naar wens)
Bereiden
Snij de winterpeen, bleekselderij en uien in hele kleine blokjes, het mag echt heel fijn zijn.
Maak de knoflook schoon.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui, winterpeen en bleekselderij in aan. Bak totdat de groenten glazig zijn - deze basis voor de saus noem je ook wel soffritto - en per dan de knoflook erbij uit.
Haal het velletje van de saucijzen af en brokkel het vlees in de pan. Schep om en voeg daarna het gehakt er bij. Blijf omscheppen totdat je ziet dat het vlees gaar is.
Schenk de witte wijn bij de groenten en het vlees en laat even zachtjes koken.
Voeg daarna de passata toe en de gedroogde oregano en peterselie. Doe de laurierblaadjes en jeneverbessen in de pan. Voeg nog een beetje extra water toe en laat zeker 2 uur zachtjes koken.