Begin met het marineren van de kip. Snij de kip in blokjes en doe deze in de schaal. Voeg hier de olie, Griekse yoghurt, kurkuma, koriander, komijn, cayennepeper en gemberpoeder aan toe en meng goed door. Laat liefst een half uurtje staan, mits je hier tijd voor hebt natuurlijk!
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snij in stukjes van 3 cm. Schrap de winterpeen, snij de kontjes eraf en snij daarna in plakjes van 0,5 cm. Doe de groenten samen in de pan, voeg water toe en breng aan de kook. Kook in zo’n 7 minuten beetgaar.
Zet alvast een pan met water op voor de rijst en kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schil en snipper de uien. Snij de paprika in fijne blokjes. Maak de knoflook schoon.
Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg dan de paprika toe en pers de knoflook uit boven de pan. Schep de kip met de marinade bij de ui en paprika en bak deze rondom aan.
Schenk 200 ml kippenbouillon in de wokpan en breng aan de kook. Zodra de bouillon kookt voeg je de Griekse yoghurt, sojasaus en tomatenpuree toe. Laat zo’n 10 -15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus ingedikt is.
Schep de sperziebonen en winterpeen door de kip Tandoori en serveer het gerecht met de rijst of met naanbrood. Ik at er nog wat frisse komkommer bij!