Ga terug
+ servings
havermout pizza met spinazie

Havermout pizza met spinazie

Makkelijk recept voor zelf pizza bodem maken van havermout, kwark en spinazie.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Havermout, Pizza recept
Porties: 1 pizza

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 2 eieren
  • 100 gram volle kwark
  • 100 gram bladspinazie (vers)
  • 1 eetlepel oregano
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • zout
  • peper

Voor de topping:

  • 100 ml tomatenpuree
  • 1 bol mozzarella
  • 1 rode ui
  • 4 plakken Parmaham
  • 40 gram rucola
  • Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Maal de havermout in een klein koffiemolentje tot fijn meel. Heb je geen koffiemolentje dan werkt de blender ook prima. Doe het havermeel in de mengkom en voeg hier de oregano, een snuf zout, wat peper en het bakpoeder aan toe. Meng goed door.
  • Doe de spinazie in de keukenmachine en hak heel fijn. Voeg de spinazie toe aan het havermeel en doe nu ook de kwark in de kom.
  • Tik de eieren boven de mengkom en meng alle ingrediënten tot een glad beslag.
  • Giet het beslag voor de havermout pizza met spinazie op het bakpapier en gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg goed uit te spreiden. Zorg ervoor dat de pizza overal even dik is, zo’n 0,3 cm.
  • Schuif de pizza nu de voorverwarmde oven in en bak in 15 – 20 minuten gaar en ietsjes gebruind. Laat de oven aan staan!
  • Wanneer de bodem van de pizza klaar is, is het tijd om te beleggen. Ik smeerde 100 ml tomatenpuree dunnetjes uit over de bodem en belegde de havermout pizza met spinazie daarna met fijngesneden rode ui en plakjes mozzarella. De pizza gaat dan weer voor 15 minuten de oven in, zodat de mozzarella lekker kan smelten.
  • Dit is echt een basis pizza, hierna kun je los gaan met jouw favoriete beleg. Ik deed er nog wat plakken Parmaham op en wat rucola. Nog een beetje Parmezaanse kaas en smullen maar! Enjoy!
Calorieën: 457kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 38g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 12g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl