Snipper de ui en fruit deze samen met de uitgeperste knoflook in wat (kokos)olie. Als de ui glazig ziet, voeg je de chilipoeder en het komijnzaad toe.
Snij de tomaten, paprika en broccolisteel in grove stukken en voeg toe aan de ui. Zet nu het vuur even laag en leg een deksel op de groenten (dus de deksel moet iets kleiner zijn dan de pan) en laat de groenten even 10 minuten ‘zweten’.
Na 10 minuten is de groente zacht geworden en voeg je de bouillon toe. Voeg ook 25 gram linzen toe. Laat de soep aan de kook komen en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Wanneer de groenten zacht en gaar zijn, zet je de soep af en maak je met de staafmixer een gladde paprikasoep. Voeg nu de overgebleven linzen toe en zet het vuur weer zachtjes aan, laat nog zo’n 20 minuten pruttelen, dan zijn de linzen ook gaar.
Ik maakte nog zelf gehaktballetjes van 200 gram biologisch rundergehakt, wat gehaktkruiden, een scheut rijstmelk en 2 eetlepels boekweitmeel. Maak kleine balletjes en voeg deze toe nadat je de soep hebt gepureerd. Laat ze samen met de overgebleven linzen zo’n 20 minuten laat pruttelen.