Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Gebruik een vijzel, of keukenmachine, om de crackers tot kruimels te malen. Doe het kipgehakt in de mengkom. Voeg hier de verkruimelde crackers aan toe.
Schil de ui en snij deze heel fijn. Borstel de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij in kleine stukjes. Doe de ui en de champignons samen met de Parmezaanse kaas bij het gehakt.
Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven de kom.
Snij de salie, tijm en rozemarijn fijn en doe ook bij het gehakt. Voeg ook de oregano en nootmuskaat toe, en een snuf peper en zout.
Splits een ei - hoeft niet heel netjes deze keer - en doe de eidooier bij het gehakt. Kneed nu alle ingrediënten door elkaar en vorm er met je handen een brood van.
Leg 6 plakjes pancetta in een rechthoek (3x2) op het vel bakpapier. Zorg dat ze elkaar iets overlappen. Leg het Italiaans gevuld gehaktbrood op de pancetta en vouw aan de zijkanten en uiteinden dicht. Druk de plakjes pancetta lichtjes tegen het gehakt aan en bekleed de bovenkant van het brood met de overgebleven pancetta.
Gebruik een stuk bindtouw om de plakjes pancetta om het Italiaans gevuld gehaktbrood op de plek te houden. Schuif nog een takje salie onder het touw.
Schuif het gehaktbrood nu voor 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even rusten voordat je het brood gaat aansnijden. Enjoy!